NOS

NOS

Rutte: ‘Formatie duurt zo lang omdat er nog een paar schandalen op oude kabinet geschoven moeten worden’

‘Moeten nog minstens twee parlementaire enquêtes overleven’

De formatie lijkt eeuwig te duren. Veel mensen vragen zich af waarom het allemaal zo lang moet duren en veel partijen zo moeilijk doen. Demissionair premier Rutte kon daar eindelijk een keer iets over zeggen: de formatie duurt zo lang omdat er nog veel komende schandalen op het oude kabinet geschoven moeten worden. 

“We zien heus wel mogelijkheden om ergens toe te komen, maar nu is gewoon nog niet het juiste moment om een nieuw kabinet te presenteren”, legt Rutte uit. “Dat is eigenlijk wat ik altijd al wilden zeggen, maar niet eerder kon zeggen. Denk alleen al aan de nog twee komende parlementaire enquêtes die er nog aan komen. Ik moet er niet aan denken mij daar met kabinet Rutte IV over te verantwoorden, dat is echt meer iets voor Rutte III.” 

Wanneer Rutte denkt met Rutte IV op het bordes te kunnen staan is nog onduidelijk: “Het spijt mij verschrikkelijk, maar daar kan ik helaas nog niks over zeggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De gevolgen van Afghanistan (toestroom van kansparels, red.) moet nog even op het vorige, If demissionaire kabinet worden geschoven. Daarna wijzen we binnen de VVD iemand aan om hier flink op af te geven. (PVV corvee). Woppie, hef jij even de landbouwsector op? Het CDA is toch ter ziele, Hahahahahaha. Hebben we al ja gezegd tegen de eurobonds?

Reageer