Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Moet er een grand slam in Zandvoort komen na het succes van Botic van de Zandschulp?

Botic van de Zandschulp staat in de kwartfinale van de US Open. Nu het Nederlandse tennis zo stevig voet aan grond heeft in het internationale tenniscircuit wordt de roep om een grand slam in Zandvoort alsmaar luider. 

Richard Krajicek is een van de kartrekkers van het initiatief om een grand slam naar Zandvoort te halen: “Het is niet te verkopen dat je het hele jaar zit te kijken naar grand slams in de VS, Australië, Frankrijk en Groot-Brittannië, terwijl er geen groot toernooi is in het land van een van de grootste tennissers van het moment. Wat mij betreft gaan we van de grote vier naar de grote vijf, of we schrappen de Australian Open gewoon om plaats te maken op de kalender. Voor al die Boticfans zou het geweldig zijn en voor Zandvoort is het economisch gezien een enorme boost als er zoveel fans naar de baan komen.”

Toch zijn er ook een hoop praktische bezwaren. Er is momenteel maar één baan in Zandvoort, die veertig jaar geleden voor het laatst gebruikt is. De inmiddels flink afgebladderde baan zou helemaal opgepoetst moeten worden. Daarnaast vragen mensen zich af of Zandvoort de toestroom van zoveel mensen wel aankan. En vooral: is het financieel haalbaar? Naar verluidt heeft Krajicek alvast een hengeltje uitgegooid naar Prins Bernhard junior, maar die zou niet direct enthousiast zijn geworden vanwege het gebrek aan uitstoot in het tenniscircuit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *