Man die geen vlees meer eet zit hele tijd bitterballen te bietsen

‘Mag ik één bitterballetje van jou?’

De 28-jarige Koen betaalt niet mee als zijn vrienden een schaal bitterballen bestellen. Hij is namelijk sinds vorige maand gestopt met vlees eten. Maar als de bitterballen op tafel staan kan hij het toch niet laten. “Mag ik misschien één bitterbal van jou bietsen?”

Later op de avond schuifelt Koen tussen de tafels door. “Hé mag ik jou misschien iets vragen?”, zegt hij tegen een wildvreemde. “Ik zie dat jij bitterballen hebt. Mag ik er misschien eentje bietsen? Ik ben zelf gestopt. Nee, ik heb zelf wel mosterd mee. Maar weet je: als ik ze zelf koop vreet ik zo die hele schaal leeg.”


Als het gaat over het maken van duurzame keuzes, willen we elkaar nog wel eens de maat nemen over wat ‘goed’ en ‘fout’ is. Maar helpt ons dat echt vooruit? Elke duurzame stap is waardevol. Dus kies voor de bank die investeert in een rijke natuur en stap over naar ASN Bank. Zo maakt geld gelukkig.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *