YT / Rijksoverheid

Archeologen stuiten tijdens renovatie Tweede Kamer op bijzondere vondst: de cultuursector

Nederlandse archeologen zijn tijdens de renovatie van het Tweede Kamergebouw op een bijzondere vondst gestuit: de cultuursector. De archeologen werden getipt door een paar aanwezige bouwvakkers: “We wisten meteen dat we iets bijzonders te pakken hadden.”

“De bewindslieden moeten het tijdens de crisis vast achtergelaten hebben toen ze in alle haast vertrokken zijn hier”, vertelt archeoloog Hans Kraalings. “Ik maak me wel zorgen over de staat, want het is heel slecht onderhouden. Maar ik denk dat met wat renoveer- en poetswerk het wel goed moet komen.”

Wat er nu met de sector gaat gebeuren is nog niet zeker. “We zullen kijken of de verantwoordelijke van deze sector, demissionair minister Van Engelshoven, het nog terug wilt hebben. Alleen moeten we haar dan wel eerst even vinden. Weten jullie waar ze is? En anders komt het te liggen in het museum van Beeld & Geluid in Hilversum.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Nederlandse cultuursector, ach … ik weet het nog goed. Uit de grond gestampt door Ron Brandsteder en Adam Curry. En nu is het een archeologische vondst. Jongens, waar blijft de tijd.

Reageer
gravatar

Cultuurmensen zijn allang in de worstindustrie gestapt. De enige sector met toekomstperspectief. Binnenkort: de HOY-cryptomunt. Iedereen investeren aub!

Reageer
gravatar

Walla deze arg geologen zijn de goeiste want de nederlandse cult tuursex tor is egt bijna uitgestorven. Vroeger zag je er egt veel hele groepe van die torrre zaten ze allemaal bij elkaar. Maar nu is hij egt bijna nooit meer te zien laatst zei ik het nog tegen een maat van mij en die had al drie jaar geen cult tuur sex tor meer gezien alleen een bruine tor en eennzwarte tor en een boa construc tor wajo die zijn kaolo lang je weet zelf

Reageer
gravatar

Cultuur. Bedoel je die grote bek?
De enige wezenlijke interesse in cultuur in dit land kan enkel in WO2 bestaan en geschiedenis in het algemeen.