Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

‘Rutte populair omdat hij vaderfiguur is die er nooit voor je is’

Waar Angela Merkels populariteit wordt toegeschreven aan het feit dat zij als ‘Mutti’ wordt gezien, is dat bij Rutte te danken aan het feit dat hij aanvoelt als vaderfiguur die er nooit voor je is. Dat zeggen onderzoekers van de UvA. 

“Rutte is als een vader die veel voor je zou kunnen betekenen, maar die dat nooit doet, omdat hij er gewoon niet is. Op momenten waarop je hem het hardste nodig hebt, geeft hij geen sjoege. Dat spreekt veel mensen aan”, zegt een van de onderzoekers. 

“Keer op keer hoop je dat hij zich een keer interesseert in zaken die voor jou belangrijk zijn, zoals het protest waar je laatst naar toe was, het nachtleven, of het oprukkend fascisme in Harskamp. Maar dat lijkt hem helemaal koud te laten.”

“Over zichzelf laat hij ook niks los. Dan vraag je, waar ben je nou mee bezig? Lukt het een beetje op werk? Je was toch bezig met formeren? En dan volgt alleen die lege, afwezige glimlach. Soms pakt hij zomaar je zakgeld af. Maar goed, het blijft toch je vader”, zegt de onderzoeker. “Je kan niet anders dan geloven dat hij ergens íets om je geeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar


Het concept is aardig, maar aan de uitwerking mankeert het nodige. Een gehuwde man die nooit thuis is of niks geeft om zijn kinderen is in de juiste betekenis van het woord geen vader, maar een snertvader.

voorts:
1. Rutte is geen echte vader. Merkel is wel degelijk moeder. Ze heeft drie kinderen.
2.Hij zal het waarschijnlijk zelfs niet willen zijn.
3. Een vader geeft zakgeld. Hij pikt het niet in.
4. Stiefvader die alleen denkt aan zijn kinderen, zou kunnen kloppen.

Heel Helaas vier sterren in mindering.

Reageer