Bron wikimedia CC Studioroosgaarde

Bron wikimedia CC Studioroosgaarde

Roosegaarde trots: ‘Drie keer plagiaat, dat is volgens mij nog nooit eerder gedaan’

Niet voor het eerst vertoont een kunstwerk van Daan Roosegaarde sterke gelijkenissen met een kunstwerk van iemand anders. De beschuldigingen van plagiaat vervullen Roosegaarde met trots. “Drie keer plagiaat, dat is volgens mij nog nooit eerder gedaan.”

“De meeste kunstenaars houden er na één, soms twee keer plagiëren vaak wel mee op”, zegt Roosegaarde. “Voor mij was dat een aansporing om júist door te gaan. Dat is wat je als kunstenaar doet: onontgonnen terrein betreden, ook als je dat sterk wordt afgeraden. Volgens mij is dat de kern van originaliteit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is zelfs al de vierde keer. Wat een doorzetter die Daan!
1. Smoke tower=gejat van Bob Orssum
2. DDW Museum=gajat van Ger van Elk
3. Van Gogh Fietspad= gejat van japanse kunstenaars groep
4. liquid landscape=gejat van Zoro Fegl.

Reageer