NOS Sport

NOS Sport

Gouden paralympiër: ‘Gaaf idee dat zoveel Nederlanders vinden dat ze nu eigenlijk blij moeten zijn’

Tristan Bangma pakte woensdag de eerste gouden medaille voor Nederland op de Paralympische Spelen. De baanwielrenner toonde zich na afloop dolgelukkig: “Het is zo’n ontzettend gaaf idee dat zoveel Nederlanders vinden dat ze nu eigenlijk blij zouden moeten zijn.”

Het milde schuldgevoel van miljoenen mensen die principieel vinden dat de paralympiërs net zo’n oranjekoorts verdienen als de olympiërs, maar zelf toch niet eens de samenvattingen kijken, was voor Bangma een extra steuntje in de rug: “Als je op die fiets zit weet je dat heel Nederland zou willen dat het intens meeleefde. Dat geeft kracht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, UIT principe. Net als al die regenboogvlaggen. Dat doe je gewoon. Omdat we tolerant zijn. Uit principe. Desgewenst kan ik uitleggen of er ook een reden voor is, maar dat is minder belangrijk. Het gaat om het principe.