NOS

NOS

Jongeren Harskamp: ‘We zijn gematigder geworden’

De jongeren die op dinsdagavond in Harskamp de straat op gingen en ‘eigen volk eerst’ riepen vanwege de komst van Afghaanse vluchtelingen, hebben vandaag een persmoment gegeven. Ze geven aan volwassen te zijn geworden en te zijn veranderd. 

“We zijn gematigder geworden”, zeggen de jongeren. “Dat van die haatdragende teksten en die auto in de fik gisteren, dat zijn de oude jongeren. Of, de jonge jongeren. Wij zijn vandaag wakker geworden als volwassenen, en laten netjes weten: ‘Buitenlanders zullen rechten krijgen, maar wel binnen onze 'eigen volk eerst'-filosofie natuurlijk. En daarnaast: Auschwitz open for Blacks.’”

De jongeren van het Veluwse dorpje geven de vluchtelingen nog tot 31 augustus voordat het ‘eigen volk eerst’ moet zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *