Shutterstock / MyStockVideo

Shutterstock / MyStockVideo

Kabinet trekt 925 miljoen uit voor Fieldlabs Zeespiegelstijging

Het kabinet stelt 925 miljoen ter beschikking om te onderzoeken hoe festivals en andere evenementen toch veilig door kunnen gaan als Nederland in de toekomst onder water staat. Dat maakte staatssecretaris voor Klimaat Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) bekend na verschijning van IPCC-rapport eerder deze week. Yesilgöz-Zegerius: “Onze ondernemers mogen niet de dupe worden van deze klimaatcrisis.”

Om toegang tot een Fieldlab te krijgen moeten bezoekers desgevraagd bijvoorbeeld een QR-code van hun zwemdiploma laten zien. Ook krijgen alle Nederlanders boven de twaalf na deze zomer kosteloos twee snorkels thuisgestuurd.

Ondernemers geven aan klaar te zijn om met hun tijd mee te gaan. Zo speelt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg met het idee het festival vanaf 2025 Too Lowlands te noemen. Into The Great Wide Open zou Into The Great Wide Open Ocean gaan heten, vertrouwen ingewijden ons toe. Feyenoord blijft vooralsnog voetballen in De Kuip.

Sywert van Lienden is “om niet” een actie gestart om kinderen met kanker gratis zwembandjes te geven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als we de zeespiegelstijging maar angstwekkend genoeg presenteren, staan er hele volksstammen te popelen om naar de bergen te trekken.
Vrolijk zingend en lachend zullen mensen uit vele landen zich over de hoogvlakte richting de Lemmingkloof begeven.

Reageer