Shutterstock / Alexandros Michailidis

Shutterstock / Alexandros Michailidis

Rutte sprint naar huis om IPCC rapport te verstoppen

Premier Mark Rutte sprint naar huis om het IPCC-rapport te verstoppen. “Oei, oei, oei”, zegt Rutte over de cijfers die in het rapport staan. “Dit ziet er niet best voor mij uit. Ik hoor het ze al brommen: had je niet beter je best kunnen doen? Had je niet iets harder kunnen werken voor betere cijfers? Wat is hier is mis gegaan?” 

Rutte rilt als hij nadenkt over de andere reacties als zij het rapport onder ogen komen. “Het ergste lijkt het mij als ze zeggen dat ze niet boos, maar verdrietig zijn. Dan weet ik nooit wat ik nog moet zeggen. ‘Het spijt mij’? Ik verstop het rapport gewoon snel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *