NOS

NOS

Trotse Anne van Dam: ‘Ik heb voorkomen dat duizenden kinderen op golf gaan’

Ze had zich voorgenomen om mee te doen om de medailles, maar golfster Anne van Dam leverde in Tokio een matig optreden af. Toch kijkt ze trots terug op haar toernooi: “Ik heb voorkomen dat duizenden kinderen op golf gaan.”

“Weet je, het gaat mij niet zozeer om mijn eigen prestatie hier. Het gaat mij om de sport”, zegt Van Dam. “Als ik hier een medaille had gepakt, had ik misschien heel veel kinderen geïnspireerd om te gaan golfen. Dat is nu niet gebeurd en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vreemd is dat de Amerikaan Donald Trump in Tokio niet meedoet. Hij wint namelijk altijd. Soms verliest hij en dan is hij ervan overtuigd dat de tegenstander(s) vals speelt/spelen. De puntentelling moet dan over en/of de tegenstander(s) worden voor het gerecht gedaagd door zijn advocaat.

Reageer
gravatar

Golf is bij atletiek de tegenhanger van rennen en snelwandelen. Om de wandelaars af en toe wat afleiding te geven, wordt onderweg af en toe tegen een balletje geslagen. Het wordt ook wel wandelen met hindernissen genoemd.

Reageer