NOS Sport

NOS Sport

Dierenbeul plaatst benenbrekende obstakels in paardenbak

‘Die dieren kunnen zich flink bezeren’

In Tokio heeft een dierenbeul vannacht zo’n tien tot vijftien obstakels geplaatst in een zandbak waar overdag paarden rondrennen. Er is veel verontwaardiging over de bizarre daad en de vraag die blijft hangen is: wie doet nou zoiets?

Op die vraag is nog geen antwoord. Ook naar het motief van de dader is het vooralsnog gissen. “Waarschijnlijk is het een of andere grapjas geweest die denkt dat het lollig is als paarden hun benen breken”, zegt een woordvoerder van de plaatselijke politie. “Maar het is hartstikke gevaarlijk, als zo’n paard struikelt door toedoen van zo’n hindernis, dan kan hij zich flink bezeren.” Paardenliefhebbers van over de hele wereld spreken hun afschuw uit over de ‘misselijkmakende daad’ en willen dat degene die hiervoor verantwoordelijk is keihard gestraft wordt. 

De Nederlander Marc Houtzager was een van de gedupeerden. Hij wilde met zijn paard Sterrehof’s Dante een stukje galopperen in de bak: “Ik schrok me wild. We konden geen kant op. Gelukkig wist ik Dante over zo’n hindernis heen te laten springen. Maar toen doemde de volgende al weer op, en daarna meteen de volgende. Gelukkig zijn we er zonder schrammen vanaf gekomen, maar dat mag een wonder heten. Die onverlaat heeft zelfs een waterbak hier ingegraven, zo’n paard kan daar makkelijk in uitglijden, echt onverantwoord.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *