Shutterstock / Joop Hoek

Shutterstock / Joop Hoek

De spannendste corona-hotspots voor toeristen in Nederland

Veel thrillseekers die nu een vakantie naar Nederland boeken weten niet perse direct waar de coolste corona-hotspots zijn. Speciaal voor de cowboys die nu een avonturenvakantie naar Nederland durfden aan te gaan is hier een greep uit de lijst met gevarenzones. 

1. Zeeland
Coming in hot als hoge nieuwkomer op de lijst: Zeeland. Sinds gisteren is de provincie aangeduid met risiconiveau ‘zeer ernstig’. Met 127 positieve testen per 100.000 inwoners halen toeristen die met het gevaar flirten hier hun hart op. Geniet van die frisse Zeeuwse zeewind doorspekt van SARS-CoV-2 aerosolen. 

2. Zuid-Holland

Ben jij zo iemand die liever in het ziekenhuis ligt dan op het strand? Dan zit je goed in de regio Rotterdam-Rijnmond! Met ziekenhuisopnames die ver boven het landelijke gemiddelde liggen is jouw kans op lurken aan een mooi beademingsapparaatje met uitzicht op een steriele witte muur nergens zo hoog. Maar let wel, de zorgcapaciteit is gelimiteerd, dus voor deze bedjes geldt OP=OP! Als je niet in coma wordt gehouden wordt op tijd je handdoekje op het bed leggen dus met klem aangeraden. 

3. Zuid-Limburg

Al is Zuid-Limburg een voorspelbare plek om op deze lijst terug te zien, we konden het niet over ons hart verkrijgen deze prachtige streek te negeren. Niet alleen is het risiconiveau er sinds 21 juli ‘zeer ernstig’, je loopt er ook het risico onverstaanbaar te worden aangesproken of in de nasleep van grote waterschade terecht te komen. Wat wil de avontuurlijke toerist nog meer?

4. Toch gewoon de Keukenhof
Oke, het is al lang gesloten, maar als we nou gewoon met 200.000 mensen besluiten er alsnog heen te gaan, wie houdt je dan tegen? Gelegen in Lisse, wat nog net deel uitmaakt van de veiligheidsregio Kennemerland, snuif je er met 284 positieve testen per 100.000 inwoners per week en 29,1 ziekenhuisopnames per 1 miljoen inwoners per week heel wat meer op dan de lucht van bloemen (je snuift er namelijk ook het thans rondwarend coronavirus op!).


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat de Schilderswijk in mijn mooie Den Haag niet wordt vermeld. Door de vele Nederlanders met een migratieafkomst daar is het een echte corona-hotspot .

Nederlanders met een migratieafkomst houden niet van vaccinaties. Dat het niet goed is hebben ze gezien op social media. Weet je wel..

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.

Reageer