Shutterstock

Shutterstock

Klimaat enorm aan het drammen met talloze overstromingen en hitterecords

‘Doe even rustig’

Steeds meer mensen ergeren zich aan het gedram van het klimaat. Met hittegolven in Europa, bosbranden in Canada, Zwitserland en de Canarische Eilanden, en aardverschuivingen in Colombia voelt het voor veel mensen alsof het klimaat echt over de schreef gaat. “Dit raakt mij gewoon persoonlijk”, zegt Chiel Krontjes. “Vroeger had je steeds van die alarmerende rapporten over klimaatverandering, die kon ik prima negeren. Nu is er dit gezeik en kan ik niet eens m’n krantje meer lezen.”

Ook vanuit het bedrijfsleven klinkt gemor over dat aanhoudend gedram van het klimaat. KLM beklaagt zich erover dat mensen door het gezanik terughoudend zijn in het boeken van zonvakanties naar het zuiden van Italië. “Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar als wij ons werk niet meer kunnen doen, moeten we ons echt afvragen waar het klimaat mee bezig is, en of we dat nog kunnen tolereren.”

In China gaat het protest al even hard op. “In Henan hebben we door de droogte maar 38 miljoen ton graan kunnen produceren”, zegt een plaatselijke politicus. “We moeten dit gedram van het klimaat snel een halt zien toe te roepen. Het gaat al mis, het is al misgegaan, maar we moeten meer gezeik zien te voorkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik had de enorme restanten die nog in het fabrieksmagazijn lagen aan mijn varkens opgevoerd, omdat ik ze voor niks kon krijgen. Varkens zijn nergens vies van. Ze vreten werkelijk alles, behalve… je raad het al.

gravatar

En daarom sta jij op de Vijanden van HOY-lijst.

Lekker het bestaansrecht van onze heerlijke Nederlandse HOY-worst in twijfel trekken he? Hoe durf je????!!!!!

gravatar

Steeds meer mensen ergeren zich aan het gedram van het klimaat, omdat de oplossing niet zit in een peperdure elektrische auto vol giftige batterijen, een warmtepomp waarmee je het alsnog koud hebt of het omhakken van alle bossen voor de biomassacentrale.
De oplossing zit in minder mensen. Dus meer voorbehoedsmiddelen, meer abortus, meer euthanasie en dus ook: meer coronadoden. Dus geef vooral geen vaccins weg.

Reageer
gravatar

Kees, je bent een visionair. Een van de weinige met visie en die deze ook nog uitspreekt.

gravatar

Het aantal mensen is niet het echte probleem. Wel de ongelijkheid in de wereld en de overconsumptie van een relatief kleine groep mensen. De helft van de CO2-uitstoot op aarde wordt veroorzaakt door maar 10% van de mensen. En die mensen wonen niet toevallig in de rijkste, meest welvarende landen in de wereld, vooral op het noordelijk halfrond. Landen waar de bevolking meestal het minst snel groeit of zelfs afneemt. In landen waar de bevolking het snelst groeit, is de uitstoot van broeikasgassen juist het laagst.