Man neemt extra week vakantie op om reisadviezen te volgen

Man neemt extra week vakantie op om reisadviezen te volgen

Nu de zomer in Nederland nog steeds niet echt doorbreekt, wil de 41-jarige Ruben heel graag even weg. Om zich goed voor te bereiden neemt hij een week extra vakantie op. Zo moet het lukken om alle reisadviezen volgen.

Ruben heeft de extra tijd zeker nodig om alles op de voet te volgen: “Ik wilde eerst naar Duitsland maar dat gaat niet meer, omdat je daar in quarantaine moet als je niet volledig gevaccineerd bent. Toen wilde ik gaan met een negatieve PCR-test, maar dat moet nu uiterlijk 24 uur van tevoren in plaats van 48 uur dus dat is te stressvol omdat je niet weet of je de uitslag op tijd hebt. Of een antigeentest voldoende is, is onduidelijk en ook afhankelijk van de tijdzone waarin je bent.”

“Bovendien bleek ik gisteren opeens twee pubers te hebben die niet gevaccineerd zijn. Dat maakt het allemaal veel lastiger. Eigenlijk hoop ik dat Nederland over een paar weken weer een geel land wordt, maar ik moet echt alle scenario’s nog even goed op een rij zetten.” Voor nu is Ruben eruit. “Het wordt Curaçao. Mijn vaccinatiebewijs geldt daar alleen niet, maar een negatieve test gelukkig wel 72 uur. Moet ik wel even langs kantoor om te printen, want een digitaal bewijs geldt daar niet. Maar we reizen terug in de tijd dus dat moet lukken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *