Femke Heemskerk stelt finaleplaats 100 meter vrij veilig door ’s ochtends vroeg alvast handdoek op startblok te leggen

Femke Heemskerk stelt finaleplaats 100 meter vrij veilig door ’s ochtends vroeg alvast handdoek op startblok te leggen

Slimme zet van Nederlandse verrast concurrentie

De officials bij het olympische zwembad in Tokio keken wel even gek op toen ze Femke Heemskerk voor dag en dauw met een handdoek om haar nek ongeduldig voor de deur zagen staan wachten. Het was nog donker op het moment dat de deur van het slot ging en de Nederlandse zwemster naar binnen stormde om snel haar handdoek op het startblok met nummer 1 erop te leggen en zich zo al ver voor de halve finale gezwommen werd van een plek in de finale te verzekeren op de 100 meter vrije slag. Ze was de concurrentie te slim af geweest.

Nadat ze haar handdoek op het startblok had gelegd keerde Heemskerk snel weer terug naar haar hotelkamer om daar weer heerlijk op haar lauweren te gaan rusten tot de finale vrijdag gezwommen wordt. Via Facetime legde ze aan NOS-verslaggever Martin Vriezema haar actie uit. “Dat sprintje naar het startblok om die handdoek neer te leggen kost wel even wat energie, maar toch echt veel minder dan zo’n halve finale zwemmen. Dit plannetje hadden mijn trainer en ik al heel lang in het hoofd. Mooi dat het er op zo’n moment dan ook uitkomt!”

Heemskerk overweegt nog of ze voor de finale dezelfde tactiek gaat toepassen en in alle vroegte een handdoek op het podium gaat neerleggen om zo een medaille te claimen. “Ik vind zwemmen ook leuk”, aldus de Nederlandse.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *