NOS

Dumoulin geeft geheim prijs: ‘Japans georiënteerd eten’

Weinig mensen hadden verwacht dat Tom Dumoulin vandaag zilver zou gaan pakken bij de tijdrit. En toch lukte het de Limburger na een geweldige race. Dumoulin was niet te beroerd om te verklappen hoe het kwam dat hij uitgerekend in deze rit kon pieken: “Dat kwam door het Japans georiënteerde eten.”

Het strikte dieet heeft de renner naar eigen zeggen geholpen om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen. Dumoulin: “Het Japanse eten heeft de perfecte mix van rijst, met veel koolhydraten en groente. Zeer divers en met alle voedingsstoffen die je als topsporter nodig hebt. En nog hartstikke lekker ook.”

De Nederlander is zeer te spreken over de faciliteiten in het restaurant waar hij dagelijks zijn maaltijd haalt. “Ik moet zeggen: ik heb ook wel geluk dat dit eten allemaal maar voorhanden is in mijn hotel. Wat dat betreft echt complimenten voor de organisatie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag hij natuurlijk niet zeggen vanwege sponsorbelangen.
Echter, de kenners weten het, alleen met HOY rookworsten kunnen topprestaties worden geleverd.

gravatar

En ook deze nep-Erno heb ik zojuist of de Vijand van HOY-lijst gezet. Hoe sneller we schoon schip kunnen maken, hoe beter voor onze Nederlandse samenleving!