NOS

Jeff Bezos schaamt zich niet voor CO2-uitstoot raket: ‘Grote bedrijven moeten klimaatverandering oplossen’

Jeff Bezos heeft geen last van raket-schaamte: het fenomeen waarbij je je schaamt voor de uitstoot van je ruimtereis. Volgens de Amerikaan is het namelijk niet aan hem om klimaatverandering tegen te gaan: “De grote bedrijven moeten het oplossen.”

“De 30 grootste bedrijven ter wereld stoten samen zo 70 procent van alle CO2 uit”, zegt Bezos. “Dan kan ik in mijn uppie wel ophouden met naar de ruimte vliegen, maar dat is een druppel op een gloeiende plaat. Ruimtevaardertje pesten is altijd de makkelijke oplossing. Laten ze eerst maar eens beginnen grote bedrijven zoals Virgin en Tesla fatsoenlijk te belasten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *