Shutterstock / fizkes

Schamen slecht voor het klimaat

Mensen die zich schamen zorgen voor een enorme uitstoot van broeikassen. Bij de gemoedstoestand komt warmte vrij die niet kan worden afgebroken in de atmosfeer. Wetenschappers pleiten voor meer duurzame emoties. 

Klimaatwetenschapper van Universiteit van Harderwijk Flemmo te Gader: “Vliegschaamte, snuifschaamte, vleesschaamte, het zorgt allemaal voor extra CO2-uitstoot. Als de hoeveelheid schaamtes blijft stijgen zijn de klimaatdoelen van 2030 niet haalbaar. Mensen moeten snel overstappen op duurzame emoties zoals vreugde en walging.”

Te Gader: “Dat je je anno 2021 nog schaamt, dat kan echt niet. Dan moet je echt bij jezelf te rade gaan waar je mee bezig bent.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Videobanden zonder NUPI-sticker bekijken, waardoor je videorecorder gegarandeerd rijp is voor de container. Dat is pas iets om je voor te schamen! Wanneer leren mensen dat toch eens? NUPI staat garant voor kwaliteit!

Reageer
gravatar

Ik denk dat ‘ de uitstoot van broeikassen’ voor een heel ander kaliber van problemen zal zorgen dan mogelijk bedoelde ‘ uitstoot van broeikasgassen’. Zal een enorme hoeveelheid opruimwerkzaamheden met zich meebrengen vrees ik.

Reageer
gravatar

Kijk, dat zijn nou van die pauper-dingetjes!
Daar heb ik dus geen last van.

Tijd voor nieuwe plannetjes.
Eens wat souvenirs opduiken van de Titanic, dat lijkt me wel wat!

Pa, kun je dat even regelen?

Reageer