YouTube / NPO

Hoe heurt het eigenlijk: Jort Kelder onderzoekt de etiquette van de journalistiek

In een nieuwe aflevering van Hoe heurt het eigenlijk? onderzoekt Jort Kelder wat de sjieke regeltjes zijn in de journalistiek. Hoe ga je gekleed naar een onkritisch interview met de premier die ook nog een vriend van je is? Hoe gebruik je het woord ‘onafhankelijk’ in een zin?

“Filmpjes financieren voor de campagne van een politieke partij: d’accord of not done?“, vraagt Jort Kelder aan een journalist. Ze drinken samen een glas spa rood op een terras, en bewaren het bonnetje voor de btw. “Zoals ’t heurt!” Kelder knipoogt naar de camera. Zo heet het programma ook.

In een volgende scène staat Kelder op het Westergasterrein in Amsterdam. “Vandaag kijken we hoe je een presentator heurt te zijn, nadat bekend is gemaakt dat je video’s voor een politieke partij hebt gefinancierd in campagnetijd.” Hij gaat aan tafel zitten en presenteert Op1. “Als je onafhankelijkheid wordt bevraagd, is er onder de gegoede journalisten een speciaal codewoord: cancel culture.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aan de reacties hierboven te zien is er weinig veranderd aan de Belgische invasie hier. @Speld: begin eens met een grote Belgenschoonmaak hier want dit kan niet langer!

Reageer
gravatar

Ik ben een Nederlander en heb het recht dat te zeggen. Jij kent geen HOY, wat jou een Nep-breppo maakt. Ga je schamen daar in die Belgische trollenfabriek!