Shutterstock / Rini Kools

Mathieu van der Poel verlaat Olympisch dorp om zich voor te bereiden op Vuelta

Mathieu van der Poel heeft besloten het Olympisch dorp in Tokio te verlaten om zich voor te bereiden op de Vuelta a España, vertelt hij op een ingelaste persconferentie. “Ik heb een paar geweldige dagen gehad hier in Japan. In overleg met de ploeg heb ik echter besloten om me volledig te richten op de Vuelta”, zegt hij. Van der Poel, die tijdens de trainingsrondjes zonder handen reed en alsnog steeds won, vertrekt morgen naar Spanje.

Als hem gevraagd wordt of hij van plan is om voor de eindzege te gaan in de Vuelta, verschijnt een ondeugende glimlach op z’n gezicht. “Iedereen weet dat het altijd mijn droom is geweest om de Benelux Tour te winnen. Als ik aan de start wil staan in Surhuisterveen, zal ik wat eerder moeten stoppen met de Vuelta, maar dat ga ik eerst met de ploeg bespreken. Sowieso moeten we kijken hoe dat allemaal valt te combineren met de Wielerronde van Dirksland en de Tour de Lasalle.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blijkbaar geïnspireerd door het stukje van Nico Dijkshorn in het Nieuwsblad en dus niet bijster origineel te noemen. Voor Alpecin-Fenix is het van levensbelang voldoende punten te scoren om van deelname verzekerd te blijven van deelname aan de grote ronden. Hiervoor zijn ze grotendeels afhankelijk van Mathieu die de weg dit jaar nu eenmaal wil combineren met MTB. Zij hebben de middelen niet een reserve op te roepen die vervolgens tweede in de tour wordt. “Jammer” allemaal dit onbegrip c.q. de dommigheid van bepaalde journalisten. Volgend wegseizoen zal het er heel anders uit gaan zien.

Reageer