Studio Speld / Shutterstock

Nieuwe test voor jongeren die terug van vakantie komen: corona-zwangerschaps-soa-test

Jongeren die terugkomen van ‘zuipvakanties’ brengen vaak allerlei ongewenste dingen mee terug naar Nederland. Nu sinds vorig jaar daar ook nog corona bij is gekomen wil het kabinet jongeren tegemoetkomen met een combitest waarmee ze in één klap alles te weten komen: een gratis corona-zwangerschaps-soa-test.

“Het werkt heel simpel”, zegt een woordvoerder van Roche, het bedrijf dat de test ontwikkelde. “Je stopt een wattenstaafje 2 centimeter diep in je geslachtsdeel en stopt datzelfde wattenstaafje vervolgens in je neus. Even goed diep ronddraaien en daarna laten uitdruppelen in een bakje met speciale vloeistof. Tot slot druppel je de vloeistof op onze test en urineer je over het geheel heen. Binnen 15 minuten heb je een uitslag.”

Het aflezen van de test lijkt ingewikkeld, maar volgens de Roche-woordvoerder is het met de bijgeleverde handleiding goed te doen. “De letter C is de controlelijn. De letter T geeft aan of je ergens positief op bent getest. Wanneer er een dikke onderbroken lijn te zien is heb je alleen corona, maar wanneer de lijn een knik maakt halverwege heb je ook een soa te pakken. Tot slot kan de lijn ook een lichte bolling naar beneden maken wanneer je ook zwanger bent. Kortom: bij een dikke onderbroken lijn met knik en lichte bolling is het feest wel voorbij. Tenzij je een soa-wens had. In dat geval: gefeliciteerd.”

De 21-jarige Micho schrok zich kapot na het doen van een corona-zwangerschaps-soa-test. “Ik bleek én corona te hebben én zwanger te zijn. Hopelijk is het vals positief.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *