Shutterstock / Complexli

We zijn Europees kampioen!!! EU verslaat Engeland in de finale

We zijn Europees kampioen! In een zenuwslopende finale heeft de Europese Unie na een spectaculaire strafschoppenserie de winst gepakt. In alle lidstaten klonk het gejuich van de fans.

“EU-RO-PA! EU-RO-PA!”, klonken de spreekkoren op de Berlijnse Kurfürstendamm, nadat het EU team Italië de Engelsen na meer dan 120 minuten eindelijk hadden bedwongen met 4-2 in de penaltyreeks.

Op Twitter was de hashtag #EUropeeskampioen trending. Tot in de vroege ochtenduurtjes reden stoeten auto’s door steden als Berlijn, Parijs, Rome, Amsterdam en Brussel. Er werden leuzen gescandeerd als “Allez la Union!”, “Auf geht’s EU schieß ein Tor!”, “Forza EU!” en “Hup EU Hup!”.

Het winnen van het EK geldt als een bijzonder voorbeeld van Europese samenwerking. In de voorgaande knock-out wedstrijden lukte het EU teams uit Duitsland en Denemarken de Engelsen te verzwakken, tot uiteindelijk de Squadra Azzurra op Wembley de kans aangreep om Engeland eindelijk het toernooi uit te loodsen en de begeerde bokaal mee terug naar Brussel te nemen.

Het is daarnaast bijzonder pijnlijk voor de Engelsen, maar ook voor Schotland en Wales, dat ze makkelijk Europees kampioen hadden kunnen worden als Groot Brittannië niet de EU verlaten had. Van deze beslissing zal men op de Britse eilanden op zijn minst sportief spijt hebben.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon, zie ook hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is Nederland. We hebben geen behoefte aan Belgische informatie. En Engeland heeft zijn beste tijd gehad gelukkig.