The Queen stuurde brief naar Southgate: ‘Middenveld met de punt naar achter en bij gelijke stand Grealish brengen in de 75ste minuut’

The Queen stuurde brief naar Southgate: ‘Middenveld met de punt naar achter en bij gelijke stand Grealish brengen in de 75ste minuut’

Bijzondere post voor Gareth Southgate gisteren. De bondscoach van het Engelse voetbalelftal kreeg een brief van niemand minder dan Queen Elizabeth, waarin ze hem veel succes wenste in de finale en vertelde dat hij tegenover het dynamische Italië beter kon kiezen voor een 4-3-3 met de punt naar achter op het middenveld.

“Je hebt de kans om het hele land trots te maken”, schrijft de koningin. “Mits je begrijpt dat wedstrijden als deze een kwestie zijn van game management. Niet te hard van stapel willen lopen, maar rustig op je kans wachten. De controle nemen over het spel zodat Italië zich moet aanpassen, en als je de boel dan op slot weet te houden tot de 75ste minuut opeens Jack Grealish brengen, die met zijn onvoorspelbare dribbels en aanvalsdrang de wedstrijd open kan breken.”

Volgens de onlangs 95 geworden koningin van het Verenigd Koninkrijk doet Southgate er goed aan Mason Mount op te stellen op het middenveld. “Hij is een goede aanvaller, maar ook niet te beroerd om zijn verdedigende taken uit te voeren. Tegenover het Italiaanse middenveld met Verratti, Jorginho en Barella ga je hem zeker nodig hebben. Je kan dan met de punt naar achteren spelen, met bijvoorbeeld Rice voor de verdediging, of Mount alsnog verder naar voren schuiven en een blok van Rice en Philips laten staan. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld Jorginho uit z’n spel te halen. Hij is redelijk onzichtbaar, maar stiekem de dirigent van dit elftal. Die veelzijdigheid is essentieel in het moderne voetbal. Mensen zullen roepen om Foden of Sancho, maar dit is een finale, niet het fucking paastoernooi in de F’jes.”

Het grootste gevaar van Italië ligt volgens The Queen aan de linkerkant, illustreert ze aan de hand van bijgevoegde heatmaps en passing-data. “Het is verraderlijk om aan te nemen dat met het uitvallen van Spinazzolla het gevaar geweken is. Emerson Palmieri is ook zeker niet van zijn kwaliteit, maar het gevaar komt niet alleen door individuele kwaliteiten, maar ook door het systeem. Je zult ook in de finale zien dat Insigne naar binnen komt vanaf links. Dan komt het dilemma, laat je hem overnemen door Stones of loop je mee en laat je een gat vallen op links waar Emerson in kan duiken. Op basis van mijn eigen analyses zou ik zeggen: laat de mandekking achter in het verleden en leg de focus op je eigen formatie. Hoe wil je zelf staan? Dat is de mindset van een winnaar. In de Duitse tweede divisie heb je een trainer die het voetbal revolutionair wil veranderen door gewoon geen keeper op te stellen, maar gewoon een verdediger handschoenen aan te trekken. Heb je dat gezien? Umwälzen noemen ze dat. Anyway, hebben we het later nog wel over. Zet ’m op zondag! En mocht het penalty’s worden, niet te lang over nadenken en alles in de kruising peren. Groetjes, The Queen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De redactie krijgt er niet genoeg van dat vervelende voetbal.

Anna van der Breggen schreef vandaag op majestueuze wijze voor de vierde keer de Giro Donne, de ronde van Italië voor wielrensters, op haar naam.

Ik las geen woord in De Speld over deze prachtige koers. Grote schande!

Reageer
gravatar

Een renner van Jumbo-Visma heeft vandaag de spannende etappe gewonnen. Geen woord over deze deels Nederlandse ploeg. ik heb hier zelfs geen reclame voor Jumbo en Visma gezien. Schande!

gravatar

Bijna net zo goed als Kundige Trudie. Wanneer mogen we die nou eindelijk weer eens zien verschijnen op De Speld? Ik wil weten met welke kleding ik de meeste indruk kan maken op die keurige mevrouw van D66 in de onderhandelingen, bijvoorbeeld. En hoe kan ik haar naam onthouden?

Reageer
gravatar

Your prestation is really bad and your having concurrention that have done very better and why you now no are president!