NOS

Rutte: ‘Snel iets ondernemen tegen klimaatverandering anders kunnen we straks niet meer op vakantie’

Als het aan Mark Rutte ligt, neemt Nederland zo snel mogelijk maatregelen tegen klimaatverandering. Anders bestaat namelijk het risico dat Nederlanders in de toekomst niet meer op vakantie kunnen.

“Als de aarde in dit tempo op blijft warmen is het in 2050 op veel populaire vakantiebestemmingen veel te heet om op vakantie te gaan, of die plekken staan onder water”, legt Rutte uit. “Dat kunnen we niet verkopen aan de mensen naar hun vakantie hebben uitgekeken. Ook al weten we natuurlijk niet of die klimaatverandering gaat leiden tot extra ziekenhuisopnames.”

Rutte benadrukt dat we nu snel moeten handelen. “Nederlanders zullen de komende dertig jaar hartstikke hard werken en dan verdienen zij ook de nodige ontspanning. Daarom zeg ik, jongens, laten we nou echt even werk maken van die energietransitie, meer plantaardig gaan eten, minder vaak gaan vliegen. Dat is misschien nu even onaangenaam, maar dan kunnen we in 2050 gewoon nog lekker op vakantie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vliegen? Lekker te voet naar Utrecht aan zee. Of als het goedkoop moet er vlak naast naar Mogadishu aan Zee. Wel even door het poortje om je vaccinatie chip te laten uitlezen, vanwege de 673e golf.

Reageer
gravatar

Je zult het van mij niet verwachten, maar we moeten onze vleesconsumptie drastisch verminderen.
Als u dan toch voor een stukje vlees kiest, kies dan…
En vergeet niet een lik Luycks mosterd er bij te nuttigen.

Reageer
gravatar

Als je toch vlees moet kiezen, kies je altijd voor HOY!

En niet vergeten veel videobanden in huis te halen voor de aankomende lockdown. Uiteraard met NUPI-sticker, want dat staat garant voor kwaliteit en je wilt geen lockdown met een kapotte videorecorder!

gravatar

Ik wilde het niet zeggen om te voorkomen dat Hullie van Hiernaast weer zouden mekkeren, maar inderdaad. HOY all the way, every time!
Hebben die andere zeurders ook weet wat te doen!

gravatar

Volgens mij spreekt dat argument een groot deel van de Nederlandse bevolking nog echt aan ook (zolang die inspanningen dan maar door een ander moeten worden geleverd).

Reageer
gravatar

We kennen onze aartsleugenaar toch. Straks zegt hij beslist dat hij deze opmerking niet actief kan herinneren. Zoals hij straks ook de vreselijke foute beslissingen over de pandemie van afgelopen vrijdag en van daarvoor alleen passief zou kunnen herinneren. Maar hij is tegen het maken van excuses.