NOS / ANP

Maffia: ‘Arrestaties zijn aanval op de narcostaat’

Criminelen vrezen dat Nederland een rechtsstaat blijft

‘Een aanval op de narcostaat, die de criminaliteit recht in het hart treft’. Zo omschrijven verschillende topcriminelen de arrestaties die de politie heeft verricht naar aanleiding van de aanslag op Peter R. de Vries. De maffia veroordeelt die arrestaties in de scherpst mogelijke bewoordingen.

“Ik heb er geen woorden voor”, zegt Ridouan Taghi, die zich dinsdagavond in Vught meteen liet bijpraten over de ontwikkelingen. “Huurmoordenaars zijn één van de pijlers onder de narcostaat. Dat die op klaarlichte dag van de snelweg kunnen worden geplukt, is nauwelijks te bevatten.” Taghi vraagt mensen om beelden van de arrestaties niet te verspreiden.

Binnen een uur na de aanslag op Peter R. de Vries waren er online al tientallen foto’s en video’s te vinden van de verdachten. Taghi: ”De alomtegenwoordige surveillance maakt het werk onmogelijk. Overal hangen camera’s, er hoeft maar één kogel afgevuurd te worden en omstanders pakken meteen hun telefoon erbij om te filmen. Dat zie je overigens ook steeds vaker: heel jonge mensen die op straat een telefoon op zak hebben. Waar eindigt dit? Handhaving van de rechtsstaat?”

De gebeurtenissen roepen de vraag op of Nederland nog wel op weg is om een narcostaat te worden. “Er zijn sterke signalen dat ons land een rechtsstaat blijft”, zegt Willem Holleeder. “Als je ziet dat kopstukken van de maffia vroeg of laat achter de tralies belanden, dan zet dat je wel aan het denken.”

Holleeder en Taghi denken wel te weten wat er nodig is: “Meer geld is altijd de oplossing.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben die Taghi eigenlijk opgepakt omdat hij niet genoeg winstbelasting betaalde. Over drugs is mij niets bekend. De narco boys hoeven zich geen zorgen te maken, zolang ieder kwartaal de aangifte maar op tijd binnen is!

Reageer
gravatar

Minister Grapperhuis, weet u dan niet dat de onderwereld geen winstbelasting over zwart geld behoeft te betalen. Dat heeft met werkgelegenheid te maken. Het risico is te groot dat de grote misdaadjongens hun personeel naar een andere land met belastingvoordelen meenemen.

gravatar

Er is nog een andere reden om nachtclubs voor de jeugd (discotheken, red.) direct te sluiten, maar dat is niet waar Jaap van Dissel en Jacco Wallinga zich mee bezighouden en waar Merk Rutte en Hugo de Jong niet aan hebben gedacht.

Door de vijf sterren van Sonja gun ik de De Speld de primeur:
Het narcotica-gebruik is ook razend snel toegenomen door de heropening van nachtclubs (discotheken, red.).
Redactie, doe er jullie voordeel mee.