Shutterstock / ArtFamily

‘Eendagsvlieg’ bewijst ongelijk critici met #1-plek van remix

Begin jaren 90 scoorde de volkszanger Jaïro (51) een enorme hit met het nummer Zoals jij was er maar één. Lange tijd werd hij een eendagsvlieg of een one-hit wonder genoemd, maar nu bewijst hij het ongelijk van zijn critici: hij staat namelijk al vier weken bovenaan de Top 40 met een remix van zijn hit.

“Altijd geweten dat ik meer in m’n mars had dan alleen Zoals jij was er maar één”, vertelt een trotse Jaïro terwijl een gouden plaat in ontvangst neemt voor Zoals jij was er maar één – DJ Snakebite ft. Jaïro. “Dit bewijst mijn gelijk. Ik hoor niet thuis in dat rijtje van Abel, Gotye en The Rembrandts. Ik ben een blijvertje.”

Jaïro zet zijn woorden kracht bij door een stukje te zingen van zijn nieuwe hit:

Je was m’n allerliefste
Maakte van niks een probleem
Ik kon zo laat thuiskomen als ik wilde

Zoals jij was er maar één

PUT YOUR FACKING HANDS UP

“Ja heerlijk nummer al ik zeg ik het zelf. En weet je: iedereen zei tegen me dat m’n carrière voorbij was toen m’n liedschrijver overleed aan een ernstige ziekte. Maar ik ben altijd in mezelf blijven geloven. Dat is een les voor iedereen die een hit heeft waarna de liedschrijver overlijdt aan een ernstige ziekte: je moet altijd in jezelf blijven geloven.”

Nu hij opnieuw een hit heeft, gaat Jaïro meteen weer op tournee. “Vroeger waren mijn optredens redelijk voorspelbaar. Ik speelde een paar nummers die niemand kende en eindigde dan met m’n grote klassieker. Nu kan ik m’n hits verspreiden over het optreden. Coldplay kan z’n borst natmaken.”

Dit stuk is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en krijg een leuk welkomstcadeau!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jullie vertellen niet het hele verhaal SPELD! Zijn we die nummer 1 hit van DJ Whiskas (‘Als het aan de kat lag – Sheba Remix’) uit 1997 soms vergeten?

Op TMF reüniefeestjes praten ze er nog steeds over. Uiteraard onder het genot van een heerlijke HOY-worst.

Reageer
gravatar

Nee hoor. Druk druk druk. Tussen ons, De Speld heeft mij gevraagd of ik ook leuke en fijne artikels wil schrijven.

Maar het ontbreekt mij aan ideeën die in mij ontluiken.🥺🥺

Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment

gravatar

Die “gelukkige” heel vage kennis is net als de redactie voetbalgek. Jaïro is namelijk geen zanger, maar een een Spaans voetballer. De naam betekent: “​God verlicht”. Hij is de tweede Spaanstalige voetballer van wie bekend is dat hij door Jezus wordt gered en geholpen.
Het moet niet gekker worden.

Reageer