De cancel culture heeft de jongere generatie bereikt. Steeds meer kinderen roepen dat ze niet meer met een ander kind gaan spelen als een kind over de schreef is gegaan. Pedagogen maken zich geen zorgen over de ontwikkeling.
Pedagoog Yfke van Reijn zegt dat kinderen al heel lang elkaar cancelen. Dat hoor nu eenmaal bij het spelen stelt ze. “Waar denk je dat volwassen het vandaan hebben? Sommige kinderen zijn ook strontvervelend, die moet je geen podium willen geven. Pure vervuiling van het speelplezier.”
Veel ouders zien dat kinderen vanaf vier jaar al beginnen met andere kinderen buitensluiten en cancelen. Vader Tjeerd ziet hoe zijn zoontje Max (4) de fijne kneepjes van cancelen al doorheeft. Een ander kindje hoeft eigenlijk maar één iets fout te doen, of die wordt acuut gecanceld. Ook Tjeerd zelf is vaak de dupe en mag regelmatig niet meer met Max spelen.
Van Reijn merkt op dat veel kinderen ook weer snel ‘uncancelen’. “De volgende dag zijn ze meestal al vergeten dat een ander kind hun aartsvijand was die met een stok dood gemaakt moest worden. Dan gaan ze lekker samen knikkeren. Niet aan de hand.”
5245224 Bеkijk mijn sехy poesjе -> http://[email protected]
Thanks voor het inzichtelijke artikel De Speld! Het laat duidelijk zien wat het geestelijk niveau van volwassen cancel culture-denkers is.
Het zijn kinderen waarbij elke nuance ontbreekt.
Corrie, jouw vaste prik voor Betrouwbaar Comment.
ja zenks over de kenzelen
goeje kument
hihi
Ik diende op de basisschool dan een motie van afkeuring in jegens andere kinderen.
Dan werd ik, terecht, in mijn ballen getrapt.
Bent u een minister-president met ballen? Nooit geweten.
Het is zeer oud circulaire gedrag dat van volwassenen op kinderen overgaat en van kinderen op volwassenen. Het heeft overigens niks met de Amerikaanse cancel culture te maken.
Over het hoofd gezien: “culture” had natuurlijk “cultuur” moeten zijn. Nog beter is in dit geval trouwens “groeiende gewoonte”.
Mijnheer of mevrouw moderator, er zit een foutje in uw functienaam bij de De Speld.
De moderator heeft gelijk. Ik geef een voorbeeld:
“Het is een groeiende (voor velen irritante) gewoonte van de redactie om alledaagse Nederlandse woorden te vervangen door Amerikaans-Engelse woorden.
Kinderen kunnen wat dat betreft nog leren van politici die bij een informateur op bezoek komen.
E. cancel
NL 1) Afgelasten 2) Aflasten 3) Afblazen 4) Afbellen 5) Afhaken 6) Afbestellen 7) Afspraak herroepen 8) Afvallen 9) Annuleren 10) Bedanken 11) Er uitstappen 12) Herroepen 13) Intrekken 14) Niet komen 15) Opgeven 16) Ophouden 17) Opzeggen 18) Stoppen 19) Tegenbevel geven
Vreemd om een wazig Engels woord te gebruiken, terwijl men zich in het Nederlands veel concreter kan uitdrukken.
Kenzelen?
Is dat een soort snoezelen?
Laten we dit soort gedrochten opheffen, zeg maar.
Trouwens, kultjur, is dat iets met kleuters?
Niet aan de hand
?
Hallo De moderator, hopelijk kan u in de laatste zin “Niet aan de hand” veranderen in “Niets aan de hand”.