NOS Sport / YT

Pleister op de wonde: Oranje werd uitgeschakeld door latere kwartfinalist

Een week later zindert de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK nog altijd na. Toch biedt het toernooiverloop een klein beetje troost: Oranjes tegenstander Tsjechië schopte het tot de kwartfinale.

“Wij hadden op het veld natuurlijk al wel gemerkt dat het geen koekenbakkers waren”, zegt aanvoerder Georginio Wijnaldum over de Tsjechen. “Het is fijn dat de rest van Nederland nu ook ziet dat deze ploeg wel gewoon kwartfinalist op een EK is. Natuurlijk blijft de nederlaag zuur, maar de prestatie van Tsjechië is een pleister op de wonde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is een obsessieve-compulsieve stoornis (dwangneurose, mod.).

Ik ben momenteel echter vreselijk druk doende met patiënten die verslaafd zijn aan de “intelligente” afsluiting (lockdown, mod.) van ons land.
In december kan ik mij hopelijk wel even vrij maken voor de aanvoerder van de betreffende voetbalploeg.