Shutterstock - kivnl

Huntelaar baalt dat hij nooit heeft kunnen slagen op het niveau van De Graafschap

Zijn carrière loopt zo langzaamaan op een eind. Als we samen met Klaas-Jan Huntelaar terugkijken op die carrière, zucht hij even diep. “Waar ik vooral van baal, is dat ik nooit heb kunnen slagen op het niveau van De Graafschap.”

Huntelaar werd door PSV in de winter van 2003 een half jaar verhuurd aan de Superboeren. “Ik keek er ontzettend naar uit, spelen voor 12.000 uitzinnige fans. Hier moet gepresteerd worden, dat voelde ik meteen. Het blauw-witte net zien bollen. De Spinnekop die uit zijn dak gaat, op straat in Doetinchem herkend worden. Dat was mijn droom. Maar na twee maanden stond ik nog iedere keer in het midden als we een rondootje deden en had ik nog geen schot tussen de palen gelost. Ik kon het gewoonweg niet bijbenen allemaal. Al die mensen op de Vijverberg die ik heb teleurgesteld, dat zal ik mezelf nooit meer vergeven.”

De statistieken over zijn periode in Doetinchem liegen er dan ook niet om. “Ja, negen wedstrijden, waarvan maar één in de basis. Nul doelpunten, nul assists. Volgens mij ben ik drie keer in de zestien geweest, en dat terwijl ik als gearriveerde spits werd gehaald. Nu krijg ik veel complimenten over mijn carrière. Allemaal leuk en aardig, maar bij de Graafschap heb ik nooit kunnen slagen, denk ik dan. En dat is toch wat blijft hangen. Al dat andere niet.”

Een uitgebreide versie van dit artikel verscheen samen met vier andere artikelen van De Speld Sport en bijdragen van diverse topauteurs in het boek Klaas-Jan Huntelaar, een hommage aan de doelpuntenmaker. Bestel het boek hier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dacht ik eindelijk te zijn verlost van dat oeverloos gezwam over beroepsvoetbal, lullen ze van de De Speld gewoon door. Dit keer over een boek als “hommage” aam het totaal oninteressante leven van een beroepsvoetbalacteur. Het kan niet anders dan dat elke lezer al bij de eerste bladzijde in slaap zal vallen.

Reageer