Flickr: Dima Bushkov

Feesten: hoe moet dat eigenlijk?

Een gids voor wenners en de onbekwamen

Het kan weer: feesten. Maar sommige mensen zijn het verleerd en anderen hebben zich altijd een onbekwaam feester gevoeld. Een gids om (weer) te leren feesten. 

Praten met vrienden
Feesten doe je met mensen. Zorg dat je vrienden en vriendinnen hebt. Daar kan je dan mee praten op het feest. 

In je oor laten schreeuwen
Het volume van de muziek maakt communiceren niet makkelijk. Richt daarom je hoofd zo dat je gesprekspartner in je oor kan schreeuwen. Mogelijk ervaar je een piep in je oren op weg naar huis, maar je hebt wel gefeest. 

Jezelf meermaals herhalen bij het schreeuwen in iemands oor
Communiceren blijft lastig op feestjes. De kans bestaat dat je gesprekspartner je niet meer verstaat omdat er iemand de hele avond in haar oor heeft staan schreeuwen. Herhalen is dan het beste om jezelf duidelijk te maken. Herhalen is dan het beste om jezelf duidelijk te maken. 

Op je telefoon kijken als je niet bij het gesprek betrokken bent
Soms ben jij geen onderdeel van het gesprek. Probeer je dan eerst fysiek op te dringen door in de sociale cirkel te stappen of op zijn minst schouder erin gooien. Als dit niet werkt pak je je telefoon erbij en hoop je op enkele notificaties. Als je geen berichten hebt ontvangen kun je altijd het laatste nieuws bekijken in de hoop dat dit een urgent gespreksonderwerp oplevert. 

Drankjes bestellen voor veel geld
Op feestjes drinken mensen graag drankjes. Vaak met alcohol. Loop daarom regelmatig naar de bar, hou een aantal vingers in de lucht en betaal minstens dertig euro. Dat is gezellig. * Als je weinig geld hebt, zorg dan dat je naar huis gaat voordat je een rondje moeten halen voor de rest. Dat maak je ooit weer een keer goed. 

In de rij staan voor toilet
Op een feestje breng je de helft van je avond door in de rij voor het toilet. Omdat je niet kan plassen als er mensen naast je staan of omdat er voor jou helemaal geen statoilet bestaat. Om het spannend te houden kun je altijd nog doen alsof je drugs gaat doen.

Dansen
Dit is niet voor iedereen. Het is niet voor elke gelegenheid. Toch wordt dansen gezien als de ultieme vorm van feesten. Begin eerst met je hoofd mee te deinen met de muziek. Dan kom je er lekker in of denken andere mensen in ieder geval dat je er lekker inkomt. Als je er klaar voor bent is het tijd voor de eerste pasjes. Iedereen kijkt nu naar je. Tijd om door te zetten. Gooi die heupen erin! Hell yeah! Jij bent aan het feesten. 

Naar onbekenden kijken
Op feestjes zullen er ook mensen zijn die jij niet kent.Daar kun je prima naar kijken. Mensen beoordelen op hun uiterlijk hoor nu eenmaal bij feesten.

Niet op onbekenden af durven te stappen
Soms maak je oogcontact met onbekenden, mensen waar je misschien wel contact mee wil maken. Mensen die je mooi en interessant. Daar hoef je niet op af te stappen. Zo moedig ben jij niet. 

Iedereen kwijtraken
Terwijl je naar onbekenden stond te kijken ben je al je vrienden en vriendinnen kwijtgeraakt. Je bent nu moederziel alleen. Je begint half panisch rond te lopen en de ruimte te scannen. Geen bekenden meer te bekennen. Je begint appjes te versturen. Godzijdank krijg je antwoord. Ze staan bij de eerste paal links.

De tijd is gekomen
Je kijkt om je heen. De mensen om je heen zijn geestelijk al een veldje verderop aan het spelen. Ineens krijg je een inzicht: je hoeft hier helemaal niet te blijven, je mag gewoon naar huis. Haal je jas. Fuck, waar is dat nummertje? Helaas, je moet om je jas te krijgen bij de garderobe toch tot 4:00 wachten tot iedereen naar huis is. Feest.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een echt leuk feest kan natuurlijk niet zonder worsten van HOY met Luycks mosterd. Blokje kaas erbij is niet verkeerd, maar alleen als de kaas afkomstig is van de ACMESA.
Kenners weten waarom!

Reageer
gravatar

Pas maar op, straks gaan de Belgen onze lekkere HOY worst weer opeisen. Net zoals ze proberen met Max en Mathieu.

gravatar

Dan zetten we gewoon een Italiaanse verdediging op. Schijnt behoorlijk succesvol te zijn tegen Rode Duivels.

gravatar

Feestmuts en -neus opzetten
Een echt feest is in huiselijke kring ter gelegenheid van een verjaardag. Daarbij hoort absoluut. een feestmuts op alle hoofden, een feestneus op elks neus, een fluitje met uitrollende tong in ieders mond en een vlaggetje in elke rechterhand.

Reageer