Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com

Canadezen zoeken heerlijk de verkoeling op in smeltwater gletsjers

Vanwege de extreme hitte in Canada, zoeken de mensen heerlijk de verkoeling op in het smeltwater van instortende gletsjers. En dat levert prachtige plaatjes op.

“Erg heet”, zegt Canadees Adam in zijn zwembroek in het plaatsje Juneau op de grens van Alaska en Canada. Omdat het nu 20 graden warmer is dan een normale zomer, kan hij heerlijk afkoelen in het koude water dat vrijkomt bij de zogeheten ice quakes, aardbevingen door het snelle afbreken van ijsmassa. Adam heeft een perenijsje in zijn hand. “Ik ga weer zwemmen!” Wat is de zomer toch heerlijk. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tegelijk zijn graven van kinderen van indianen in Canada bij scholen geopend waar ze gedwongen geassimileerd werden. Een standbeeld van koningin Victoria werd net neergehaald.
Grotere delen van de aarde zullen onbewoonbaar worden door het karakter van de hittegolf door de klimaatcrisis, wordt gewaarschuwd.

Reageer
gravatar

Helaas hebben wij geen gletsjers om in de hittegolven van juli en augustus onze dieren af te kunnen koelen. Heeft de regering er wel aan gedacht om enkele ijsbergen op sleeptouw te nemen zodat onze veestapel en huisdieren in ieder geval langs de kust en de grote rivieren te kunnen afkoelen?

Reageer
gravatar

Er zijn hier veel Belgen actief. Vraag maar aan die Belgen of ze daar gletsjers mogen plaatsen. Succes verzekerd.

gravatar

Jullie Belgen zijn wel geestig hoor. Had ik niet achter jullie gezocht. Wat brengt jullie naar deze mooie Nederlandse website waar vooral wij Nederlanders op actief zijn? Doorverwezen door een bekende Belg?