Minnitre / Shutterstock.com

Een Tour de France door 11 verschillende landen, hoe werkt het?

We hebben er weer een jaar op moeten wachten, maar vandaag is het dan zo ver: de start van de Tour de France 2021. Met dit keer een wel heel bijzondere editie die door 11 verschillende landen zal trekken. Hoe dit precies in z’n werk gaat? We leggen het graag voor je uit:

Start in Frankrijk
De Tour zal in deze speciale 108e editie starten in Frankrijk! De eerste etappe loopt van het pittoreske Brest naar het kleine plaatsje Landernau. Na een hoogstwaarschijnlijke massasprint zullen de renners snel door moeten sprinten naar de bus, die ze naar de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs zal brengen. Vanuit daar pakken ze direct het vliegtuig naar Azerbeidzjan. Na een kort nachtje (tijdsverschil van 4 uur) mogen de renners zich opmaken voor de tweede etappe: Bakoe – Bakoe.

Glasgow, Sevilla, München
Na de finish in Bakoe zullen de renners na weer een lange nachtelijke vlucht in de derde etappe de Schotse Hooglanden verkennen in een pittige rit van 257km van Aberdeen naar Glasgow. Vanwege het winderige klimaat in Schotland is dit er zeker eentje om in de gaten te houden voor de liefhebbers van waaiers! Na aankomst in Glasgow is het hup gauw weer in het vliegtuig naar Sevilla, en na vier snikhete Spaanse heuveletappe’s is het dan eindelijk tijd voor de rustdag in München.

Finish in Boedapest
Via Amsterdam, Boekarest, Kopenhagenc, Rome, Londen en Sint-Petersburg zullen de renners op zondag 18 juli neerstrijken in Boedapest voor de laatste etappe. Voordat ze bij de finish zijn zal het handjevol renners dat deze loodzware editie van de Tour heeft overleefd nog acht rondjes rondom de Sint-Stefanusbasiliek moeten fietsen, waarna ze mogen rekenen op een hartverwarmend onthaal van de zeker 67.000 Hongaarse wielerfans.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *