Farzad Frames / Shutterstock.com

Nieuwe Iraanse president belooft het volk een einde te maken aan hoop

Met de verkiezing van de nieuwe president Ebrahim Raisi is het duidelijk dat Iran komende jaren een nóg conservatievere koers inslaat. Een opluchting voor de inwoners van het land: Raisi belooft het Iraanse volk plechtig een einde te maken aan hoop.

Minder inflatie, meer banen en de mogelijkheid om eens iets als brood te kopen. De bevolking kan de hoop hierop helemaal loslaten. “Fijn!” zegt de 24-jarige Roza. “Al dat hopen kost zoveel energie. Zeker in deze tijd waarin het economisch zo slecht gaat kwam ik daar niet echt goed aan toe. Nu kan ik gewoon helemaal in het nu leven. Tenzij dat te boeddhistisch is en ik dood moet natuurlijk.”

Ook veel andere jonge inwoners van het land reageren positief op deze niet-hoopgevende ontwikkeling. Zo ook de 21-jarige Milad. “Het kan maar beter duidelijk zijn dat je verder wordt afgesloten van het westen. Anders zit je de hele tijd opgescheept met zoiets als toekomstperspectief.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

HOY worsten, geheel Nederlands product!
Voor de Vlamingen onder de toevallige lezers en Vage Kennissen is het wellicht interessant om te vernemen dat op nog geen twee kilometer van één van de productielocaties het Poepenhemeltje kan worden bewonderd!