Shutterstock / Studio Speld

Jumbo-Visma rijdt Tour met Hema-rookworst om rechterarm

Gisteren bij de ploegenpresentatie was het al te zien: de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma verschijnt morgen met een opvallend tricot aan de start van de Tour de France. Om de rechterarm dragen de acht renners een grote Hema-rookworst.

Ploegleider Merijn Zeeman is blij met de keuze. “In zo’n Tour draait alles om herkenbaarheid. De mensen thuis moeten meteen kunnen zien waar je voor rijdt. Lijkt mij een prachtig beeld: acht worsten vooraan het peloton.”

Wielrenner Steven Kruijswijk vindt het even wennen. “Zo’n worst is niet heel aerodynamisch natuurlijk. Hij is ook best zwaar, dus ik denk dat we allemaal wel een grammetje of vijfhonderd extra die bergen op torsen. Aan de andere kant: het meurt enorm, dus iemand als Pogacar zal het wel uit zijn hoofd laten in ons wiel te gaan zitten. En de kans dat Primoz een hongerklop krijgt is ook uitgesloten.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wacht nog steeds op keiharde bewijzen dat er hier sprake is van een Belgische invasie. Graag alle bewijzen met goede argumenten op tafel. Alvast bedankt X

En BAH, hemaworst! Nieteens HOY worst! Wat bezielt ze!!!!

gravatar

Ah, die pittoreske Hollandse gewoonte om alles maar aanelkaarteplakken. Daar doen wij in Pago Treant niet aan.