moondes / Shutterstock.com

6 mogelijke scenario’s waaruit blijkt dat een EK met 24 landen een kutsysteem is

Zes poules, vier beste nummers drie en zestien landen die zich uiteindelijk plaatsen voor de volgende ronde. Voor veel mensen is er nauwelijks nog een touw aan vast te knopen. Daarom hebben we zes scenario’s op een rij gezet waaruit blijkt dat een EK met vierentwintig landen een ongelofelijk kutsysteem is.

1. Frankrijk wint van Portugal
Dit hoeft nog niet per se een ramp te zijn voor de Portugezen, omdat ze al van Hongarije hebben gewonnen. Tenzij er in poule C en E nog gekke dingen gaan gebeuren natuurlijk, want dan komen er vier landen op minimaal drie punten en… pfff, wat een kutsysteem.

2. Engeland speelt gelijk tegen Tsjechië
Engeland krijgt loon na weinig werken. Beide ploegen willen deze wedstrijd niet winnen, omdat ze dan eerste zouden worden in de poule. En dat wil je niet, want in dit systeem tref je dan een lastige tegenstander. Dus wordt Engeland tweede en Tsjechië eerste en gaat Kroatië door als beste nummer drie, tenzij Schotland gelijkspeelt tegen… allemachtig, wat een kutsysteem.

3. Nederland verliest van Noord-Macedonië
Dit gaat natuurlijk niet gebeuren, maar als het gebeurt, dan maakt dat voor Nederland niets meer uit. Wij zijn al geplaatst, want we hebben al twee keer gewonnen. Toch? Jongens? Hee jongens? We zijn wel gewoon door toch? Kan iemand dit toch even checken? Man, man, man, wat een kutsysteem.

4. Alle nummers 3 zijn slecht
Er zijn zoveel landen op dit EK, dat het ook zomaar kan voorkomen dat alle nummers 3 er niets van kunnen. Als dit het geval is, dan gaan in plaats van de beste nummers drie, de vier slechtste nummers 4 door naar de achtste finales. Die zijn immers ook slecht, dus wel zo logisch. Tenzij die weer te goed zijn dan natuurlijk, dan kijken ze volgens ons naar de fair play-ranglijst ofzo. Nouja, kijk anders maar even wat de UEFA erover zegt op zijn website. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat het echt een kutsysteem is.

5. Turkije
Die waren gewoon heel slecht. Desondanks is het een enorm kutsysteem.

6. Alle bovenstaande scenario’s komen uit
Wees gerust. Het systeem met vierentwintig landen op een EK is zo ontstellend kut, dat dit niet zou kunnen. Daarvoor zijn er te weinig of juist te veel poules en zijn de regels te streng of juist te soepel. Dat betekent in de praktijk dat er een kans van 83% is dat dit niet gaat gebeuren. Dus dat zal dan toch wel gaan gebeuren. Wat een kutsysteem.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maakt toch niks uit. Wat vooral belangrijk is dat je naast je biertje een bak met HOY worst klaar hebt staan om van de wedstrijden te genieten!

Reageer