trock1962 / Shutterstock.com

Nederlanders ontdekken dat vakantie buiten eigen land ook wel heel leuk kan zijn

Reisbureaus ontdekken een merkwaardige trend. Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vakantie buiten eigen land. Ze lijken nu echt door te krijgen dat er buiten onze landsgrenzen ook hele mooie gebieden te ontdekken zijn. 

“Het werd altijd maar als gewoon gezien om in eigen land op vakantie te gaan”, legt reisleider Arno Elbers uit. “Maar zeker de laatste weken lijken mensen meer en meer het besef te krijgen dat je ook gewoon het vliegtuig kan pakken. En ik geef ze geen ongelijk hoor. Veel mensen staarden zich zo blind op Drenthe en de Waddeneilanden, terwijl je op een paar uur vliegen ook prachtige natuurgebieden hebt. Iedereen dacht dat er buiten Nederland niks te beleven valt, terwijl je er heel mooi kunt wandelen. Veel Nederlanders weten nauwelijks wat ons buitenland eigenlijk echt te bieden heeft.”

Milly Hamer heeft zojuist een vakantie over de grens geboekt en denkt daar geen spijt van te krijgen. “Mensen kijken je toch een beetje raar aan als je zegt dat je naar het buitenland gaat. Ze vragen dan dingen als ‘wat is daar nou te beleven?’ Maar ik heb met mijn vriend eens rondgekeken op internet, en als je goed zoekt zijn er echt wel leuke plekjes die niet direct om de hoek liggen. Ik ben ervan overtuigd dat het Amazonegebied echt niet veel onderdoet voor de Kempervennen bijvoorbeeld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De waarheid is dat steeds meer Nederlanders beseffen dat vakantie in eigen land erg leuk is, maar het vliegen missen. Daarom heeft Roompot in samenwerking met Ryanair rondvluchten in ons land georganiseerd. Aansluitend zal een bus u naar een van Roompots vakantieparken brengen.

Reageer