David Jara Bogunya / Shutterstock.com

Teekweek 2021 kan toch doorgaan

De teekweek van 2021 kan waarschijnlijk toch doorgaan. De nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen zijn goed nieuws voor het jaarlijkse teekevenement in het hoge noorden.

‘‘Teekweek hoort gewoon bij de zomer: een week lang zuipen en urenlang door het hoge gras kruipen’, zegt fervent teekweek-bezoeker Yuri (23). Hij laat foto’s van voorgaande jaren zien, waarin hij in een kort zwembroekje door de dode bladeren wroet. ‘En dan de hele nacht elkaar op teken controleren. Heel erg veel zin in.’’

Even leek het erop dat de teekweek niet door kon gaan. Het idee was om een online teekweek te organiseren, waarbij mensen een livestream van een stuk grasveld konden bekijken en via een online videoverbinding elkaars benen en armen konden controleren. ‘‘Dat is leuk, maar dat heeft niet helemaal dat teekweek-gevoel’’, zegt organisator Hubert Stroem. ‘‘Teekweek is rode plekjes, zwarte kopjes, leven in constante angst en balen dat je geen lange broek hebt meegenomen. Dat komt digitaal toch veel minder goed over.’’

De organisatie wil benadrukken dat het grootste tekenevenement van Europa niet louter om drank draait. ‘‘Het verdiepingsprogramma is dit jaar on point, met mooie lezingen over de metafysische angst voor teken, een dansvoorstelling over lyme en een leesclub met Agamben’’, zegt Stroem. Hij kijkt zenuwachtig even naar zijn kuiten. ‘‘De inwendige mens komt ook niks te kort: de teeksteak wordt medium rare geserveerd en er wordt gedanst op klassiekers van Aha, Take That en Dave Bruebeck. De teek moet te allen tijde centraal blijven staan. Ik zeg altijd: In de ene hand een biertje en in de andere hand een tekentang. Dat is de teekweek.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *