Kippen krijgen petje op tijdens vervoer

Kippen krijgen petje op tijdens vervoer

Goed nieuws voor kippen! Om hittestress op weg naar het slachthuis te voorkomen, krijgen de dieren voortaan een petje op. “Het vervoer naar de slachtbank moet wel comfortabel gebeuren”, aldus minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

“Met een petje is het voor de kippen allemaal net even wat aangenamer”, vertelt Schouten. “En de additionele kosten voor de vervoerder zijn beperkt. We hebben een goede deal kunnen sluiten met Lonsdale.”

Volgens Schouten gaat het om een extra voorzorgsmaatregel: “De vrachtwagens waarin de kippen worden vervoerd hebben natuurlijk al een dak, dus in principe krijgen ze al geen zonlicht. Maar toch: petje kan net lekker zijn. Voorkomt ook dat andere kippen je bad kuif day zien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Namens hun goede-doelen-fonds hebben Van Lienden, Damme en Van Gestel aangeboden om Chinese petjes te leveren voor een minimaal bedrag plus uiteraard een bedragje voor risico-dekking. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers staat klaar om ze eerlijk te verdelen onder de kippenboeren.

Reageer