Studio Speld / Shutterstock

Wie zijn de tegenstanders van Oranje, deel 3: Oekraïne

Als Julio Ricardo Cruz een Oekraïner was geweest, dan hadden we Oekraïne gekend van spelers als Julio Ricardo Cruz. Ondanks een omvang heeft het land maar liefst zesentwintig spelers op de been weten te krijgen, waarvan ze er naar verwachting zeker elf zullen opstellen. Zoals altijd levert het Braziliaanse Shaktão Donetsinho de meeste spelers aan de Oekraïense selectie. Aanwezigheid is de grote kracht van deze formatie. Als ze het voor elkaar krijgen om niet voor of tijdens het toernooi geannexeerd te worden, dan moeten we ernstig rekening houden met opdraven van dit team.

Het shirt

Wanneer het over Oekraïne gaat, gaat het al snel over het shirt. Veel mensen vinden het onnodig provocerend dat het shirt geel met blauw is. De Zweedse regering heeft woedend gereageerd op de provocatie. Voorlopig heeft het nog niet tot sancties geleid van de UEFA, maar het moge duidelijk zijn dat als het tot een treffen tussen deze twee landen komt, de hel zal losbarsten.

Blikvanger

Bondscoach

Andriy Shevchenko past perfect in het beeld van de klassieke laptoptrainer. In de keiharde voetbalwereld moet je af en toe sluw zijn en dat Nederland de wifi in de Johan Cruijff ArenA al een week lang niet heeft geüpdatet is een slimmigheidje dat ervoor kan zorgen dat Shevchenko zijn spelers niet optimaal kan voorbereiden. We moeten nog maar zien uit welk vaatje deze wijsneus in de grote boze voetballerij gaat tappen zonder zijn laptopje.

Voorspelvisstick

Wat vindt onze voorspelvisstick van de kansen van Oekraïne?

Het krokante zintuig van de visstick is duidelijk: in deze poule is alles mogelijk. Oekraïne moet, afhankelijk van zijn prestaties op dit toernooi, met vier scenario’s rekening houden: het kan zowel eerste als laatste worden, maar als niet alle andere ploegen beter of juist slechter zijn, dan is een tweede of een derde plek in de poule ook zeker een reële optie. Maar dat hangt er natuurlijk ook van af hoe goed de internationals van Oekraïne precies zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschijnlijk ken jij die bij Doel het beste.
Anders Tihange.

Hoe staat het daar nu mee, lekken ze nog?