NOS

Amalia wil toch weer toelage nu festivalseizoen doorgaat

Prinses heeft 1.6 miljoen euro toch nodig

Amalia komt terug op haar besluit om geen toelage te ontvangen. Ze heeft Rutte geschreven dat ze bij nader inzien toch 1.6 miljoen euro nodig heeft om naar alle festivals te gaan.

“Lowlands, Pleinvrees, De Zon, Loveland, Strafwerk, Lowlands, Defqon, Paperclip Festival, Tomorrowland, Lowlands…Het gaat bij nader inzien toch best een dure zomer worden” schrijft Amalia aan de premier. “Het is niet alleen de entreekosten hè, maar ook muntjes, kluisjes, ijsjes. Die foodtrucks zijn duur man. En het past ook niet heel erg bij een prinses om elke dag patat te halen.”

“Weet je waar ik ook zo’n hekel aan heb”, schrijft Amalia verder. “Dat statiegeld op die plastic bekers. Voor je eerste cola betaal je dan zo 7 euro. Nou goed: die toelage komt toch goed van pas.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor een jong Oranje meisje is het bezoeken van zomerfestivals duurder dan voor een onderdaan. Ze moet namelijk niet alleen voor zichzelf betalen, maar ook voor:
vier bewakers – in de wandeling kleerkasten genoemd -,
twee ambtenaren van de RVD die influisteren wat zij wel of niet mag zeggen en fotografen hun toestellen afpakken,
een loopmeisje voor het dragen van de aangeboden bloemen en
ook nog een manusje-van-alles-en-nog-wat.

Reageer
gravatar

Omdat Amalia net is geslaagd voor het vwo, strijken wij over ons goede hart. Voor één festival krijgt ze deze zomer van mij alle kosten vergoed. De limonade moet ze natuurlijk zelf betalen.

gravatar

Ik wil ook een toelage, Zo’n Songfestival presenteren of een potje vloggen levert ook bijna niks op. Ik ben dan wel een Amerikaan, maar hoe kan ik het Koninklijk Huis doen geloven dat ik eigenlijk een Oranje ben?

Reageer
gravatar

Ik zou het toch gewoon beleggen, meid.

Leg een paar honderd euro apart.
En maak van de rest 9 miljoen!

Vertrouw me maar, ik regel dat zó voor je!

Ik heb de stichting, de BV, en een paar internetdomeinen al voor je vastgelegd!

Hoor ik van je?

Groetjes,
Sywy

Reageer