TikTokker weerlegt stelling dat ‘alle blonde jongens lelijk zijn’

TikTokker weerlegt stelling dat ‘alle blonde jongens lelijk zijn’

‘Alle blonde jongens zijn lelijk’. Tegen dat hardnekkige stereotype in onze samenleving zet TikTokker Mark zich in. In korte video’s weerlegt hij stellingen als ‘blonde jongens zijn niet mooi’ en ‘niet daten met blonde jongens.’

“Hij ontkracht stuk voor stuk de bestaande ideeën over knappe jongens met lange blonde lokken”, vertelt mediawetenschapper Helma van Everdingen. Ze laat filmpjes zien waarin Mark een hand door zijn lokken haalt en ‘hi’ zegt. “Zijn onderbouwingen zijn vaak enorm sterk. Je kan zien dat hij er alles aan doet om mensen te laten inzien dat blonde knappe en populaire jongens er ook toe doen.”

Dat de missie van de TikTokker succes lijkt te hebben, blijkt onder andere uit de reacties onder de video’s van Mark. Van Everdingen: “En hoewel we zijn uitstraling onuitstaanbaar vinden, blijven we maar video’s van hem kijken. Dat zegt ook wel wat.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen die gangbare ideeën ontkrachten, daar hou ik van. Nu maakt de Speld deze Mark belachelijk. Mark jongen, laat dit niet op je zitten. Richt de stichting De blonde waarheid op en span een rechtszaak aan.

Reageer
gravatar

TikTokkers zijn hennetjes die na het seksen van kuikens werden aangetikt. Ze mochten blijven leven om hun korte bestaan te gaan slijten als eierenlegfabrieksarbeidsters.

Ik begrijp de veronderstelde aversie tegen de overgebleven blonde jonge haantje niet. Vooral omdat haantjes zeer zelden een blonde verentooi hebben.

Reageer
gravatar

Dat je dat niet begrijpt zegt veel over jou. Je bent niet bij de tijd. En dat maakt je een Sussy Baka! Ga maar lekker de krant lezen of zo.