Beeld: NOS Sport

Analyse: Frank de Boer doet het spel van de tegenstander zo eenvoudig lijken

Zo lang is hij nog geen bondscoach, maar Frank de Boer weet nu al zijn stempel te drukken op het spel van de tegenstander. Analisten zijn het er unaniem over eens dat De Boer het vermogen heeft om het spel van de opponent zeer eenvoudig te laten lijken. 

“Neem nou de Schotten”, legt journalist Sam Planting uit. “Die staan erom bekend dat het alleen maar lange ballen is en de beuk erin gooien. Maar sinds Frank de Boer aan het roer staat bij Nederland, zien we een heel ander beeld. Zoals ze de bal rond lieten gaan en iedere keer de vrije ruimte vonden, dat was echt prachtig om naar te kijken. Ze leken iedere keer weer een mannetje over te hebben. Echt voetbal zoals het bedoeld is.”

De amusementswaarde van de wedstrijden van het Nederlands elftal is omhoog geschoten, zo constateert ook commentator Jeroen Grueter. “Er gebeurt van alles op de helft van Nederland. Positiewisselingen, lange periodes van balbezit, en opvallend veel balveroveringen in de opbouw van Nederland. Dan is het meteen gevaarlijk. Als kijker denk je echt dat op deze manier iedere amateurclub zou kunnen voetballen, en dat is echt de verdienste van Frank de Boer.”

Zowel Grueter als Planting denken dat de neutrale kijker de grote winnaar is onder De Boer. Planting: “Iedereen kijkt reikhalzend uit naar hoe dit op het EK gaat uitpakken. Als Oranje deze lijn kan doorzetten, dan wordt het straks een genot om naar Noord-Macedonië te kijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie is er nou geïnteresseerd in de wanhopige capriolen van een zielig voetbalelftal dat niet verder komt dan de zestiende finale.

Nederlanders hoeven zich overigens niet te schamen. Er zijn sporten genoeg waarin Nederland in Europa en zelfs in de wereld wel meetelt. Alleen Nederlandse sportredacties, zoals die van De Speld en de NOS, schijnen daar niet van op de hoogte.

Reageer