Beeld: Instagram Lil Kleine

4 lessen over de liefde die we kunnen trekken uit de video van Lil’ Kleine en Jaimie Vaes

Het zit weer helemaal goed tussen Lil’ Kleine en Jaimie Vaes. Welke lessen over de liefde kunnen we trekken uit dit mooie feel good-verhaal?

1. Liefde is elkaar nooit oprecht pijn doen
Échte liefde houdt in dat je elkaar nooit oprecht pijn zal doen, en als je elkaar dan toch pijn hebt gedaan, dan weet je dat dat eh, dat dat niet de bedoeling is. Leugens die verspreid worden, dat is natuurlijk niet aan de orde. En wél iets liever zijn.

2. Liefde is elkaar diep en dreigend in de ogen kijken
Als je veel van iemand houdt, kun je het simpelweg niet laten om diegene te onderbreken en diep en dreigend in de ogen te kijken. Liefde is een bijzondere kracht, die je soms hele gekke dingen laat doen.

3. Liefde is ook ongemakkelijk geforceerde zoenen geven en daar weer sterker uitkomen
Soms moet je je lief verrassen met een geforceerde zoen terwijl ze iets probeert uit te leggen. Daar worden je fans wellicht even ongemakkelijk van, maar daar kun je weer sterker uitkomen. En houd je even ergens anders mee bezig ofzo. 

4. Liefde is een werkwoord – soms moet je een video op je Instagram plaatsen om je partner’s carrière te redden
Liefde is niet alleen maar genieten, het is een werkwoord. Een relatie betekent hard werken, en dus moet je soms een video op je Instagram plaatsen om iedereen te smeken het er niet meer over te hebben, om zo de carrière van je succesvolle rappervriendje te redden. Want misschien zou hij hetzelfde ook bij jou doen. 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Liefde is een zelfstandig naamwoord oftewel substantief, dus geen werkwoord oftewel verbum.

Een fout die helaas vaak wordt gemaakt door laaggeschoolden die de saaie lessen over het ontleden van zinnen hebben besteed aan het dromen over hun liefje.

Reageer
gravatar

Natuurlijk weet u dan ook dat de uitspraak “Liefde is een werkwoord” niet letterlijk bedoeld is, omdat iedereen weet dat het een zelfstandig naamwoord is. Het is een grapje, om aan te geven dat liefde veel werk is en niet passief is. Maar humor is niet aan iedereen besteed. Aangezien u lerares op de Mavo bent wens ik uw klassen sterkte, met een lerares die zo haar woordje klaar heeft over “laaggeschoolden” is het vast geen feest voor ze.