kivnl / Shutterstock.com

Medespelers snappen De Ligt wel: ‘Soms moet je als verdediger een klootzak zijn’

De medespelers van Mathijs de Ligt hebben alle begrip voor de aanvankelijke twijfels van De Ligt om zich te laten vaccineren. “Soms moet je als verdediger gewoon een klootzak zijn”, zegt Daley Blind.

“In Nederland stellen we het liefst elf ideale schoonzonen op”, zegt Blind. “Maar je gaat pas prijzen winnen als er ook een paar gasten bij zitten aan wie je echt een hekel hebt. Jongens die tegen de stroom in durven te gaan, ook als ze volkomen ongelijk hebben. Jongens die het leven van andere mensen in gevaar durven te brengen. Daarvan hebben we er veel te weinig.”

Ook doelman Jasper Cillessen vond de twijfels van De Ligt volkomen logisch. “Er kan niet genoeg twijfel gezaaid worden. Daar worden we alleen maar scherper van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alle spelers hebben tijdens elke wedstrijd in hun achterzak toch wel een mobieltje zitten met de CoronaMelder? Dat is noodzakelijk om te weten van welke tegen- of medespeler tenminste anderhalve meter afstand moet worden gehouden.

Reageer
gravatar

Meester Daley, jongetjes moeten gewoon kunnen dollen met elkaar. Jij bent toch ook ooit jong geweest. Ik begrijp dat jij bang bent om corona te krijgen van hen, maar ze zijn veel te jong om aan de beurt te zijn voor vaccinatie. Laat Matthijsje, Jaspertje en hun klasgenootjes toch gewoon voetballen op het schoolpleintje zonder je er mee te bemoeien.

Reageer