Ahmet Misirligul / Shutterstock.com

Vrouw die overboden werd snapt nu hoe erg huisonteigeningen voor Palestijnen zijn

Nadat voor de 28-jarige Emma voor 1.3 ton werd overboden op een huis van 5 ton in Amsterdam Noord kwam het voor haar wel even binnen. Ze ‘snapt nu heel goed’ welke ‘pijn de Palestijnen voelen’ wier huizen worden onteigend. 

“Als je met behulp van je ouders al dik aan het overbieden bent voelt het alsof zo’n huis praktisch gezien al van jou is. Ik bedoel: je eigen ouders hebben letterlijk generaties lang keihard gewerkt om jou te helpen een huis te vinden, en als dat dan wordt weggenomen, ja, op zo’n moment voel ik geloof ik heel goed waar Palestijnen doorheen moeten gaan.”

Met name het fysieke ontzetten van Palestijnen uit hun huizen waar een Israëlische claim op is gelegd gaat Emma door merg en been. “Sommige mensen zeggen dan: ga gewoon ergens anders wonen. Maar zo simpel ligt het niet. Vaak heb je ook al een bank uitgekozen. En daarnaast, de kans dat je weer overboden wordt blijft bestaan.” 

Emma wil overigens niet de indruk wekken dat zij appels met peren vergelijkt. “Ik wil nadrukkelijk niet het leed van mensen die geen huis kunnen kopen bagatelliseren: ik snap heel goed dat ieder mens weer anders is. De vergelijking kwam gewoon in me op omdat ik er iets bij voelde, snap je wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tante Corrie,
De hele familie Van Hiernaast had, door jouw aanbidding van de “heren” Wilders en Baudet, het sterke vermoeden dat jij racist bent. Maar dat het zo erg met jou gesteld is, verbijstert ons.
Neef Jan

gravatar

Niet zo erg als een overheid die het beste merk aller tijden (Von Dutch) bewust om zeep heeft geholpen en dit geheim heeft gehouden. Een schande! Wanneer berichten jullie daar eens over Speld?

Reageer
gravatar

Jan Huigen wist het wel. Hij woonde in een ton met een hoepeltje erom. Volgens mij had hij nog vier tonnen voor het geval dat de ton in duigen zou vallen.