Shutterstock / Studio Speld

Eindexamenleerlingen Rotterdam klagen over geluidsoverlast

De examens zijn begonnen en dat betekent dat het LAKS ook weer de eerste klachten heeft binnen gekregen over gemaakte examens. In Rotterdam werden er opvallend veel meldingen gemaakt van geluidsoverlast door leerlingen die hun examens vanwege corona in Ahoy moesten afwerken.

“Toen we vanmorgen binnenkwamen waren we allemaal eerst nog heel enthousiast over het decor dat speciaal voor ons leek gebouwd. Mooie lichten, sfeervolle aankleding, een ruime en rustige indeling, rode loper voor de deur”, vertelt de 18-jarige Janus, die examen doet voor zijn havo. “Maar toen ik bij vraag 3b van geschiedenis was aangekomen schrok ik op van een enorm kabaal. Ik dacht heel even dat er een aanslag gepleegd werd, maar toen ik omkeek was er blijkbaar een gestoord metal bandje uit Finland achter ons begonnen met spelen. Ik heb me daarna niet meer kunnen concentreren en heb volgens mij in de consternatie Klemens von Metternich en Alfred von Schlieffen door elkaar gehaald.”

Ook de 17-jarige vwo-leerling Vivianne heeft melding gemaakt van de geluidsoverlast tijdens haar examen. “Ik leer normaal vaak met muziek op, dus dat is geen probleem. Maar wat hier allemaal langs kwam noem ik geen muziek meer. Ik kan me nog beter concentreren in een bouwput. Ik heb bij al mijn vragen broccoli ingevuld als antwoord. Misschien heb ik voor biologie nog een voldoende.”

De 18-jarige Robin laat weten zeker geen voldoende gehaald te hebben. “Ik heb me niet kunnen concentreren doordat iemand heel irritant met z’n voet zat te tikken de hele tijd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp trouwens niet dat overal in de examenzaal potten glijmiddel stonden. Dat heb je toch niet nodig bij je examen?

Reageer
gravatar

Janus, ik was examinator bij het praktijkexamen van de Amsterdamse Prostitutie Hogeschool, waarbij glijmiddel van pas kwam. Helaas zijn enkele studentes daarna gestikt bij het mondeling examen.

gravatar

Toevallig heb ik dan weer last van de muts een sportschool die denkt dat ze buiten in een woonwijk met stampherrie en geschreeuw haar bedrijfje kan uitvoeren.

Dacht het niet.

Reageer
gravatar

Heren schrijvers, ik vraag even uw attentie voor een irritante fout. Gisteren gaven u collega’s nog aan dat gedurende dat internationaal gezanggebeuren Rotterdam een buitenwijk van Amsterdam is. Dat had u dus moeten weten.

Reageer