horyd yury / Shutterstock.com

Esmée (4) kan al in drie talen huilen

‘Dit gaat haar later enorm helpen’

Esmée is pas vier jaren oud, maar ze kan nu al in drie talen huilen: in het Nederlands, in het Engels en in het Mandarijn. Haar ouders zijn trots op hun spruit: “Als ze later bij een internationaal georiënteerd bedrijf werkt, kan ze makkelijk met iedereen meehuilen. Ook op vakantie maak je zo sneller leuk contact met verdrietige locals.”

“Wéwéwéeeee”, zegt Esmée. Daar kunnen wij niet veel mee, omdat we alleen het Nederlands huilen machtig zijn. Daarom vragen we haar moeder Jacqueline om het uit te leggen. “Kinderen pikken dingen ontzettend snel op. Vooral huilen, daar hebben ze een aangeboren talent voor. Esmée kan sinds haar geboorte vlekkeloos in het Nederlands huilen. Ze leert op een tweetalige kinderopvang in het Engels huilen. En omdat mijn man oorspronkelijk uit China komt, leert ze ook in het Mandarijn huilen”, legt Jacqueline uit. “Via Skype kan ze een aardig traantje met die kant van de familie meehuilen.”

Volgens Jacqueline werpt de meertalige opvoeding nu al zijn vruchten af. “Toen we laatst met Esmée een Engelstalige film keken zat ze non-stop te huilen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *