Milkovasa / Shutterstock.com

Man zonder baard geweigerd bij het te kaap’ren varen

Een man zonder baard is gisteren in Duinkerke geweigerd bij het te kaap’ren varen. Op sociale media ontstond een storm van kritiek: “Waarom moet het altijd zo stellig van: die hebben baarden, zij varen mee?”

“Als wij willen te kaap’ren varen, dan varen wij toch gewoon te kaap’ren? Of zie ik dat verkeerd?”, zegt Huib met zijn vlassnorretje. “En dan heb ik het nog niet eens over het lusten van ranzige tweebak, het smoren van deftige pijpkes, het niet duchten van dood en de duivel en het willen kelen de walvis. Wat is dit voor rare gatekeeping? Ik ken mensen zonder enige baardgroei – mannen en vrouwen – die de deftigste pijpkes smoren. Dat heeft niets met elkaar te maken. ”

Jan, Pier, Tjores en Corneel wilden geen commentaar leveren.

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik roep alle mannen op om producten van bedrijven als Gillette, Wilkinson, Philips en Braun niet meer te kopen (boycotten, red.). Zij verpesten het leefmilieu voor baarddragers. Gelukkig groeit het aantal mannen dat met mij eens is. Baard in de keel niet meegerekend.

Reageer
gravatar

De man die het meest geliefd wordt door kinderen, heeft een flinke (witte) baard. Er is geen betere reden voor papa’s om een baard te dragen. Helaas is deze kindvriendelijke man alleen van eind november tot begin december in ons land.

gravatar

Als beschermers van de Nederlandse taal begrijpen wij van de hele tekst niks vanwege sl*chts één woord: gatekeeping. In onze op sterven na dode taal betekent dat poortbewaring. Het slaat werkelijk nergens op! Graag een erratum.

Reageer