ArtOfPhotos / Shutterstock.com

Man krijgt onder de douche altijd de beste ideeën, maar staat na twee minuten toch weer over eigen enkels heen te zeiken

De 32-jarige Joost staat na zijn wekelijkse pot tennis graag extra lang onder de douche. Niet alleen om nog eens goed na te stretchen, maar omdat hij op dat moment het meest creatief is. “Als ik de afwas nou tijdens het tandenpoetsen doe, dan ben ik ’s ochtends en ’s avonds minder tijd kwijt aan twee dingen.” Briljant.  

“Dit moet ik echt opschrijven”, denkt Joost hardop terwijl hij het water bij zijn voeten lichtgeel ziet kleuren. “Tandenpoetsen… afwas…” Hij voelt de druk op zijn blaas steeds lichter worden terwijl er een prettige kriebeling over zijn kruin trekt. Gefascineerd staart hij naar de stroom urine die zich op zijn dij vermengt met beenhaar, sop en douchewater. “Afwas… Opschrijven. Wat een goed idee weer.” Hij leunt met zijn hoofd tegen de natte tegels en kreunt zacht. 

“Douchen is gewoon zo chill. Het is denk ik vooral omdat dan je even een tijdje niet op je telefoon kijkt”, zegt Joost. Een pregnante, zoute lucht maakt zich ondertussen van de badkamer meester. “Je hersenen maken gewoon totaal andere verbindingen dan wanneer je onder zo’n systeemplafond zit. Wat was het nou ook alweer? Iets met een e-reader.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *